In climatele fierbinti, aerul conditionat este vazut ca o necesitate absoluta, astfel ca este important ca utilizatorii sa aiba cateva cunostinte asupra modului de functionare al acestor sisteme si cum sa se asigure buna functionare a acestora.

Ce rol au filtrele aerului conditionat?

Aceste filtre indeparteaza praful si particulele din aer, pastrand curate compresorul si celelalte piese ale sistemului. De asemenea, este importanta verificarea periodica a filtrelor, deoarece acestea se pot infunda, caz in care este redus fluxul aerului. Anumiti producatori recomanda inlocuirea filtrelor la fiecare trei luni, in functie de sezonul si intensitatea cu care este folosit sistemul.

Cum se salveaza energia?

Adesea, una dintre cele mai simple solutii este lipirea tevilor care prezinta scurgeri. De asemenea, inlocuirea filtrelor murdare, curatarea bobinelor si mentinerea vitezei optime a ventilatoarelor pot juca un rol important. In plus, unitatea de condensare, amplasata de regula pe peretele exterior al locuintei, nu trebuie sa fie obstructionata de corpuri straine pentru a putea mentine fluxul consistent. Pentru a salva cat mai multa energie, se recomanda optarea pentru noile sisteme, mai moderne si mai eficiente, chiar daca implica costuri mai ridicate, pe termen lung se dovedesc a fi o decizie mai buna.

Eficienta

Pentru ca aparatele de aer conditionat sa fie cat mai eficiente, se recomanda oprirea altor dispozitive electronice ce nu sunt necesare, precum televizoare, deoarece caldura emanata de acestea este resimtita in aer, iar efortul de racire al aerului este mai mare.

Ventilarea corespunzatoare

Functionarea corespunzatoare a aparatului de aer conditionat ar trebui sa dezumidifice, sa racoreasca, sa curete si sa ventileze aerul pentru confortul nostru. Asadar, aceste proprietati nu pot fi obtinute fara ventilarea eficienta, iar conform specialistilor, aerul unei incaperi trebuie inlocuit la fiecare 3 sau 4 ore. Locuintele mai vechi au tendinta de a prezenta fisuri in pereti sau tevi, astfel ca ventilatia este mai sporita prin intermediul acestora, in timp ce locuintele mai moderne mentin aerul mai stabil.

aer-conditionat

Aer conditionat