Avertisment major la Slănic, în județul Prahova. O stradă s-a prăbușit, iar asfaltul a fost afectat de cratere imense. Există riscul ca sute de locuințe să fie distruse în cazul în care surparea continuă. Situatia este cu atât mai alarmantă cu cât întreaga localitate se află pe un masiv de sare, unde au loc exploatări, iar specialiștii atrag atenția că fenomenul ar putea persista. Autoritățile sunt în alertă și efectuează verificări.

Alerta a fost declanșată joi dimineața, când o porțiune semnificativă din strada 23 August din Slănic Prahova s-a prăbușit.

În mod imediat, circulația pe stradă a fost blocată complet, iar autoritățile locale au notificat Prefectura Prahova și Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Locuitorii sunt înspăimântați și se tem că surparea ar putea afecta blocurile din apropiere. Primarul orașului estimează că distanța față de imobile este de aproximativ 40-60 de metri, iar fisurile continuă să se extindă. “Nu putem evalua întinderea afectată și nici ce se află sub suprafață. Pare să fi fost o cavernă. Circulația pe strada 23 August a fost oprită, iar așteptăm intervenția autorităților competente. Surparea continuă, crăpăturile apar în continuare”, a declarat primarul orașului Slănic, Costea Daneluș, pentru Telegrama. O echipă de specialiști din București este așteptată să sosească în Slănic Prahova.

“Având în vedere situația de urgență înregistrată în localitatea Slănic din județul Prahova, cauzată de tasarea terenului și formarea unui crater cu o adâncime de aproximativ 2 metri pe o suprafață de peste 60 de metri pătrați, Ministerul Afacerilor Interne a analizat situația și, prin secretarul de stat și șeful DSU, dr. Raed Arafat, a dispus trimiterea imediată la fața locului a unei echipe formate din personal DSU și IGSU, care va fi completată în cel mai scurt timp cu specialiști în domeniul construcțiilor și mineritului. De asemenea, s-a dispus evacuarea persoanelor aflate în proximitatea sau în zona afectată până la finalizarea tuturor verificărilor efectuate de specialiștii în domeniu”, au transmis reprezentanții DSU. Cel mai probabil, surparea a fost provocată de zăcămintele de sare subterane.

Slănic Prahova

Alerta maxima la Slănic Prahova