In ultimii ani, statiunea Baile Tusnad s-a bucurat de o evolutie spectaculoasa si s-a reinventat din punct de vedere turistic. La momentul actual, la Tusnad te poti bucura de o vacanta incantatoare, fiind un loc unde poti admira indeaproape spectacolul naturii. Interesante sunt si satele secuiesti aflate in imediata apropiere a statiunii, unde exista mici muzee, porti monumentale sculptate cu mare atentie in lemn si biserici fortificate vechi de sute de ani. Pentru a te bucura din plin de toate aceste atractii turistice, iti recomandam sa iti cauti dinainte de a porni la drum o cazare in Harghita pentru a nu avea surprize neplacute cand ajungi la destinatie. In cele ce urmeaza, ti-am pregatit o lista cu cele mai captivante atractii turistice din Baile Tusnad, dupa cum urmeaza:

Lacul Sfanta Ana

Fara doar si poate, Lacul Sfanta Ana este cel mai cunoscut obiectiv turistic local, iar daca iti doresti sa te reapropii de natura si sa petreci o dupa-amiaza de neuitat, atunci ar trebui sa pornesti din Baile Tusnad catre Lacul Sfanta Ana. Interesant este faptul ca acest lac este unicul lac vulcanic din partea sud-estica a Europei, fapt ce ii aduce un plus de unicitate. Aflat la o altitudine de peste 950 de metri, Lacul Sfanta Ana nu este alimentat de nici un curs de apa, ceea ce inseamna ca depinde in totalitate de cantitatea de precipitatii ce se acumuleaza de-a lungul unui an.

Tinovul Mohos

Intreaga zona este considerata a fi incantatoare, iar turistii ce ajung la Tinovul Mohos au impresia ca se afla intr-un loc desprins din basme. Dupa ce ai vizitat Lacul Sfanta Ana, ar trebui sa te indrepti si catre Tinovul Mohos, un areal protejat de catre legislatia europeana. Desi ai avea tendinta sa crezi ca facem referire la un masiv montan, ei bine, lucrurile sunt destul de diferite. Tinovul Mohos este o mlastina acida, unde materia se descompune destul de greu, ca urmare a factorilor de mediu.

Vegetatia din zona este cat se poate de interesanta, iar aici vei intalni arbori piperniciti si o multitudine de plante insectivore, ce poarta de numirea de „Roua Cerului”. Desi la Tinov poti sa ajungi foarte usor cu masina personala, sfatul nostru este sa pornesti din Baile Tusnad pe un traseu montan superb si sa te bucuri de o experienta incantatoare pana ajungi la destinatie.

Muzeul Apei Minerale

Fiecare dintre noi a baut cel putin o data in viata o sticla de apa minerala de la Baile Tusnad. Zona este renumita la nivel national si international pentru izvoarele sale de apa minerala. Nu poti sa pleci de la Tusnad fara a vizita si Muzeul Apei Minerale. Daca ajungi aici, vei intelege importanta si impactul pe care l-a avut exploatarea izvoarelor de apa minerala asupra acestui loc. Tot aici se afla si o colectie impresionanta de instalatii vechi de imbuteliere, deci merita sa faci o mica vizita la Muzeul din Tusnad.

Speram ca ti-am oferit cateva sugestii interesante si ca vei lua in calcul planificarea unei vacante la Tusnad. Iesi din rutina si bucura-te mai mult de frumusetea naturii in aceasta perioada din an!