Lazăr Ion MarianÎntr-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, deputatul USR Vâlcea, Lazăr Ion Marian, a fost foarte acid cu privire la măsurile fiscale asumate de Guvernul condus de premierul Marcel Ciolacu. Acesta a criticat şi creşterea salariului minim brut de la 3000 la 3300 de lei, susţinând că o măsură mai corectă şi mai utilă pentru salariaţi ar fi eliminarea taxelor pe salariul minim.

Acum este oficial! Coaliţia PSD-PNL îşi asumă creşterea de taxe în forma pe care au gândit-o (dacă putem spune asta) ei, fără să mai treacă prin dezbateri în Parlament! Fiind conştienţi de impactul negativ pe care aceste măsuri le au asupra populaţiei, ei încearcă să distragă atenţia oamenilor şi să îşi mai spele din imaginea pătată prin creşterea salariului minim brut de la 3000 la 3300 de lei.

Problema e că această măsură nu va avea un impact pozitiv real asupra salariaţilor, deoarece cea mai mare parte din „creştere” rămâne tot statului sub formă de taxe şi impozite! Am mai spus-o şi în trecut, dacă ar fi vrut cu adevărat să ajute oamenii să rămână cu bani mai mulţi singura soluţie viabilă era zero taxe pe salariul minim!

Prin această măsură, angajaţii plătiţi cu salariul minim ar fi rămas cu aproximativ 1000 de lei în plus, nu cu 100 de lei cum le-ar rămâne acum. Plus că zero taxe pe salariul minim înseamnă şi o reducere a poverii de pe umerii angajatorilor – practic este o măsură prin care câştigă toată lumea, mai puţin guvernul lacom!

De aproximativ 4 ani USR propune zero taxe pe salariul minim, însă PSD-PNL se opune cu tărie deoarece asta înseamnă bani mai puţini pentru ei! Orice altă măsură este doar o perdea de fum şi distragerea atenţiei, în timp ce ei adoptă măsuri care să stoarcă mai mulţi bani de la oameni pentru a-şi alimenta clientela de partid şi a păstra beneficiile „specialilor” pe care-i protejează de atâţia ani.” – a fost mesajul publicat de deputatul Lazăr Ion Marian.