Inca de la inceput vreau sa fie clar, sunt unul dintre sustinatorii lui Dragos Patraru, asta nu inseamna ca o sa-l laud mereu sau ca sunt de acord cu tot ce zice si ce face “consateanul meu”. Mai nou vad ca a ajuns la televiziunea lui Nasu – adica la aia pro Basescu? Oricum abia astept sa-l vad si la Antena 3 si cu asta cred ca rondul va fi complet. Asa poate se prinde si el ca presa independenta nu vezi decat la ValeaPrahovei.net – dar noi nu avem program la TV! Lasand gluma la o parte, hai sa vedem ce ne spune despre biografia lui Dragos Adevarul neadevarat.

Biografia lui Dragos Patraru la Adevarul.ro sau ce cred eu despre asta

Biografia lui Dragos Patraru incepe prin noiembrie 1977, adica anul asta face abia 40 de anisori, mult mai tanar decat mine, confratele si cocitadinul lui mai batran. In Adevarul.ro se spune ca a avut o copilarie grea in epoca de trista amintire, doar ca la 11 ani cu greu pot sa cred ca vana vrabii sa-si intretina familia. Ca nu a invatat prea bine, nu-i bai, a prins in liceu anii ’94, eu deja terminasem facultatea si ma luptam cu sistemul neocapitalist a lui Iliescu. Asadar anii grei cu siguranta ca sunt cei ai epocii post decembriste, nu cei din epoca de trista amintire, pe care eu am trait-o din plin.

Da, cred ca avandut ziare in liceu – eu eram in 94 proaspat antreprenor, economia mergea dupa ureche, nu erau case de marcat sau alte chestii sofisticate, toti aveau tarabe numai eu ma vedeam in continuare tanar softisto-hardist care oscila intre mediul privat si profesorat. Isi mai aminteste Dragos Patraru ca aveau restante la curent si le taia mereu lumina, ei puneau siguranta si tot asa [ eu sper ca e o gluma, pentru ca asta numai educatie nu pare a fi .. indiferent cat ne-ar fi de greu, nu ne bransam singuri la ENEL sau cum mama lui ii mai spune azi ]. Origine proletara – fiu de strungar zice el, nu pricep cum de in ditamai Ploiestiul nu era de lucru cand eu credeam pe vremea aia ca numai fraierii si lenesii nu gasesc – azi am prins ideea, eram tanar si plin de energie, asa cum este azi Dragos Patraru, care se muta din televiziune inteleviziune, asa cum schimbam eu locurile d emunca pana prin 1996, cand am decis ca o sa fiu doar mini-microno-intreprindere, adica o chestie de apartament care produce mai putin decat salariul minim din Germania pe luna, dar are cativa angajati si da mereu darile la stat.

In rest ce sa zicem despre viata lui Dragos Patraru – o fi asa cum o povesteste el, plina de libertate si aventuri. O alta asemanare intre noi ar mai fi ca maica-s a avrut sa-l faca preot, bunica-miu a zis ca daca nu vreau avocat, preot sa ma fac. Am ascultat si m-am facut ziarist de cartier!

Biografia lui Dragoș Pătraru

Biografia lui Dragoș Pătraru la Adevarul.ro sau ce cred eu despre asta