Astept cu nerabdare sa iau din nou salariul pe 10 septembrie, moment in care din micile mele economii voi incepe un plan mai iesit din comun, “gradina din balcon”. Asa a luat nastere si rubrica “Sfaturi utile” de pe site-ul nostru, care sper eu va da idei bune celor ce ne citesc. Pana la urma se stie ca spatiul este o problema pe Valea Prahovei, insa un mic balcon avem cu totii. Sper sa nu ma dea sotia afara din casa, cand va cedea ce idee traznita mi-a venit in prag de iarna.

Gradina din balcon – o idee de aur indiferent de orasul in care locuiesti

Culmea este ca ideea nu e veche, dar nu mi-am facut suficient curaj pana acum sa o pun in aplicare. Asa ca acum, la inceput de iarna – sau sfarsit de toamna mai exact – am de gand sa incerc sa vad daca pot cultiva in balcon cateva rosii, castraveti si patrunjel. Am doua probleme pe care sper sa le depasesc, frigul si polenizarea – se pare ca va trebui sa fac polenizare artificiala, dar asta este, de unde sa am in balcon albine sau bondari?

Ideal ar fi sa gasesc un soi de rosii pitice, doar ca viata lor este cam scurta, iar eu am de asteptat din septembrie pana in aprilie, deci am sa incerc cu un soi obisnuit, cred ca voi incepe cu trei fire de rosii, doua de castraveti si patru sau cinci radacini de patrujel, poate si doua de marar. Suficent ca sa am o cupatie pe toata perioada de iarna, daca mai adaug si micul meu smochin, ajunge pentgru un experiment.

Stati alaturi d enoi ca sa vedeti si sa aflati rezultatele experimentului, cu siguranta o sa va placa idee si o sa o aplicati si voi. Abia astept sa postez pe facebook pozele cu rodul muncii mele din iarna asta!

Gradina din balcon

Gradina din balcon – o idee de aur indiferent de orasul in care locuiesti