Dupa victoria din primul tur impotriva Mariei Erakovic, Simona Halep a trecut in turul doi in cadrul turneului de la US Open. Desi adverasara ei este numarul 104 in clasamentul WTA, Kateryna Bondarenko din Ucraina iar Simona Halep se simte mai puternica ca oricand, meciul va fi destul de greu, mai ales ca ucrainianca a trecut destul de usor de numarul 78 din clasamentul WTA. Noi ii tinem pumnii Simonei, ca de fiecare data cand joaca.

Simona Halep in turul doi la US Open

Primul tur la US Open 2015 a insemnat si primul abandon, Simona fiind net superioara Mariei Erakovic. Nici nu se putea altfel, fiind locul doi in clasamentul mondial al jucatoarelor de tenis. Ne bucuram ca am deschis stirile din sport cu sportiva care astazi ne ridica numele tarii pe buzele tuturor, speram sa o vedem in 2016 pe primul loc, acolo unde munca si talentul sau o vor ducde cu siguranta.

Dupa 17 turnee la care a participat, Simona Halep a ajuns pe locul doi, depasind astfel principalul sau rival, Maria Sharapova. ultimul Grand Slam al anului va trebui sa-i aduca Simonei mai multe puncte, care totusi in mod clar nu vor putea sa-i ofere un loc mai bun in c;asament, insa desigur va insemna un pas inainte in cariera sportivei din Constanta.

Desi Sernena Williams a participat la doar 15 turnee, a reusit sa acumuleze 12.721 puncte, fata de doar 6.130 cate are sportiva noastra. Pentru cine nu stie, modul de calcul al punctelor acumulate intr-un an de sportivi difera in cazul tenisului, intre barbati si fete. De exemplu pentru a se face clasamentul WTA se iau in calcul 16 turnee de simplu si 11 de dublu. Cel mai important este sa fii in TOP 20, pentru ca pe nalnga punctajul acumulat vei mai primi puncte si pentru alte meciuri din turneele Premier. Totusi cel mai valoros turneu este cel de la Roland Garros care ia adus Simonei in 2014 un total de 1300 de puncte, in timp ce turneul de la Bucuresti doar 280.

Simona Halep US Open

Simona Halep in turul doi la US Open