La 78 de ani Petru Ambrus este de patru ori campion national, este din Valea Jiului si precum se vede iubeste sportul. A concurat evident la categoria sa de varsta, + 75 si nu doar la o singura proba ci la patru – triplu salt, lungime, 80 metri garduri si 300 metri garduri. In vreme ce tinerii ma indoiesc ca reusesc sa parcurga cei 300 de metri si sa mai si sara peste obstacole, uite ca un veteran de 78 de ani reuseste. Evenimentul a avut loc la Bucuresti, dar oare la noi in Prahova nu se poate organiza unul? Iar primaria sa dea cateva premii?

Petru Ambrus este la 78 de ani de patru ori campion national

Chiar daca nu stim cum se va desfasura Balcaniada din luna septembrie in Grecia, Petru Ambrus se pregateste intens, nu mare ne-ar fi mirarea daca l-am vedea la revenirea in tara cu inca cateva medalii de aur. Aur curat, caci la varsta sa altii asteapta la poarta pensia, el insa face sport si inca de performanta!

Ce ziceti de un semi-maraton intre Campina si Busteni? La cum merg masinile pe Valea Prahovei sunt sigur ca le depasim pe la Comarnic. Era o idee, poate resuim sa mai animam putin si persoanele varstnice, si asa nu se prea face nimic pentru ele, iar primariile ar putea recupera banii din sponsorizari.

Sper eu ca demersul meu firav pentru miscare si-a facut efectul, evident in randul celor mai tineri, caci cei de varsta a treia ma indoiesc ca ne citesc, desi daca ma gandesc bine, am vazut destui cu smartphone, deci nu ar fi exclus! Inchei cu un proverb pe care cu siguranta il stiti cu totii – “Mens sana in corpore sano”, dar pe care nu stiu cati il si iau in serios.

Maratonul celor de varsta a III-a

La 78 de ani Petru Ambrus este de patru ori campion național