Unul dintre cele mai frumoase trasee turistice din Muntii Bucegi este cel care pleaca de la Cabana Varful cu Dor si te duce la Cabana Pestera Ialomitei. Recomand acest traseu pentru ca iti ofera cea mai buna priveliste pe care o poti avea asupra platoului Bucegilor, iar daca nu atingem noi varfurile de peste 8.000 de metri din Himalaia putem ajunge cu siguranta la Izvorul Dorului. Aveti grija la marcaje, sunt doua – unul pentru iarna si unul pentru vara.

Traseul Cabana Varful cu Dor – Cabana Pestera Ialomitei

Pentru cine nu este obisnuit cu cararile de munte, traseul Cabana Varful cu Dor – Cabana Pestera Ialomitei este ideal pentru prinma drumetie pe munte, dureaza doar doua ore sau trei, in functie de viteza cu care va avantati la drum, deci daca nu vreti sa obositi si sa faceti o plimbare pe munte, incepeti de aici. Eu unul de cate ori aleg traseul asta, ma abat putin si pe Furnica, caci am amintiri deosebite din vremea liceului, iar ocolul nu inseamna prea mult ca timp.

Urmarind traseul marcat vei ajunge la final la Cabana Pestera Ialomitei unde iti recomand sa stai un pic si sa servesti o gustare, la aer curat. Ce-mi doresc de la tine? Sa imi povestesti cum ai facut tu acest traseu, ce anume ti-a placut mai mult, care portiune, ce peripetii ai avut si daca se poate un mic album foto cu pozele facute pe acest traseu de tine. Vei participa astfel la concursul nostru : Calator prin muntii Bucegi, premiul nu o sa fie unul mare, care sa te faca sa exclami de aud pana si vecinii de la 10, dar credem noi ca o tableta este oricand bine venita, ca rasplata a efortului tau de parcurge unul dintre cele mai frumoase trasee din Muntii Bucegi.

Trasee montane in Bucegi

Traseul Cabana Vârful cu Dor – Cabana Peștera Ialomiței