Daca tot ai ajuns la concluzia ca vrei sa poposesti la Busteni, iti propun sa faci o excursie la Poiana Tapului cu prietenii. Daca nu vrei sa mergi cu masina, poti merge cu trenul, cobori evident la gara din Poiana Tapului. Pentru cei care vor sa stie putina istorie a localitatii, ca fapt divers, prin anii 1800 facea parte din Busteni, care la randul lui impeuna cu Predealul faceau parte din Sinaia! Ca sa vezi cum se schimba geografia, azi Predealul este in judetul Brajov, iar Sinaia nu mai are legatura cu Busteniul si Poiana Tapului.

O excursie la Poiana Tapului cu prietenii sau familia

Daca te-ai decis sa iti petreci macar un weekend pe Valea Prahovei la Poiana Tapului, atunci sa stii ca nu trebuie sa ratezi Cascada Urlatoarea. E destul de simplu, cauti traseul cu bulina albastra si gata, in functie de viteza cu care mergi pe munte, ajungi mai repede sau mai tarziu la cascada, dar te asigur ca merita! O parte din drum este chiar usor, fiind un drum forestier pietruit, deci slabe sanse sa te ratacesti sau sa nu poti urca. Este un traseu usor, garantez eu.

Aveti totusi grija, nu tot drumul veti merge pe “soesea”, iar cand incepeti sa auziti cascada, deja sunteti aproape. De acolo puteti alege alt traseu, sa zicem cel cu bulina rosie. Asta ca sa ajungeti la Busteni. Nu are cum sa va ia mai mult de doua ore ambele trasee, in schimb puteti poposi oriunde sa luati o portie de aer curat. Sper ca va-m facut pofta de mers pe munte, acum asteptam sa vedem cine se incumeta sa lase si ofertele de cazare pe site-ul nostru!

Gara din Poiana Tapului

O excursie la Poiana Tapului cu prietenii sau familia