Probabil ca atunci cand zicem Busteni ne gandim la Sfinx sau la Babele, dar cati dintre voi stiu ca aici poti merge sa vizitezi Castelul Cantacuzino, o capodopera arhitectonica despre care se vorbeste foarte putin. Probabil ca nu este niciun turist care s anu fi trecut pe Valea Prahovei si sa nu se fi oprit macar odata la Sinaia sa vizteze Palatul Peles, insa cati dintre acestia au auzit ca exista un castel la Busteni? Iar el se gaseste aici din 1911, deci era timp de mers si vizitat, nu-i asa?

De vizitat urgent – Castelul Cantacuzino din Busteni

Romania este frumoasa si merita vizitata, am avut printi si castele, iar azi va vorbesc despre Castelul Cantacuzino din Busteni construit de printul Gheorghe Grigore Cantacuzino. Ca toate cladirile ce au apartinut candva persoanelor cu un renume in tara noastra, si castelul din Busteni a fost nationalizat in 1948 si transformat in sanatoriu. Comunistii nu prea intelegeau ce este un castel si de ce trebuie el mentinut in circuitul turistic. Noroc ca au scapat cateva, cum ar fi cel de la Bran sau Hunedoara.

Acum putem admira doar partea de arhitectura a castelului din Busteni, caci peretii au fost revopsiti iar acum se munceste la restaurarea picturilor originale. Munca destul de grea, avand in vedere ca se lucreaza dupa pozele de arhiva. Pentru cei interesati este de amintit si faptul ca acesta a fost construit in stilul neobrancovenesc, deci este unul dintre putinele obiective turistice ramase pana astazi si care poate fi vizitat. Eu unul l-am vazut si va garantez ca merita vazut, este de o frumusete rar intalnita, indiferent ca esti sau nu indragostit de arta si constructii.

Castelul Cantacuzino

Castelul Cantacuzino din Bușteni – merita vizitat urgent