Daca doresti sa te inscrii la Colegiul National Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza in anul scolar 2015 -2016 este timpul sa te pregatesti de admitere. Asa cum probabil ai aflat pana acum, in Romania sunt doar trei licee militare, unul la Breaza, altul la Alba Iulia si unul la Campulung Moldovenesc. Admiterea la unul dintre cele trei colegii militare presupune indeplinirea a doua feluri de criterii, unele generale si unele speciale. Pentru a intra in posesia documentatiei si documentelor necesare pentru admitere nu trebuie sa va deplasati in cele trei orase, le puteti obtine din judetul incare domiciliati de la birourile de recrutare si informare.

Inscrierea la scoala militara din Breaza in anul scolar 2015 – 2016

Asa cum probabil stiti pentru a fi admis la un liceu [ colegiu ] militar va trebui sa treceti un examen medical, sa va faceti dosarul pentru admitere si sa participati la examen. Fata de perioada de dinainte de 1989 au intervenit schimbari majore in sistemul de admitere in institutiile de invatamant militar, printre care se numara si interviului de cunoastere. Daca treci de prima etapa, devii recrutat iar daca nu esti instiintat la ce alte institutii ai putea sa mergi, pentru a invata in sistemul militar.

Daca ai reusit sa devii apt pentru a te inscrie la un liceu militar vei fi supus la trei probe: psihologice, fizice si la un interviu de evaluare finala. Daca esti declarat “Admis” dosarul tau ajunge la unul dintre cele trei licee [ colegii ] militare si tu vei sustine examenul de admitere. Examenul de admitere este un test grila, pe baza caruia vei fi admis in masura in care nota ta la test te situeaza in limita locurilor disponibile. Adica in functie de nota primesti un numar de ordine, iar daca esti printre primii ai intrat,daca nu – esti declarat respins. Avantaj colegiu militar? Totul este gratuit, de la studii pana la cazare si masa.

Înscrierea la școala militara

Înscrierea și admiterea la o scoală militară din Romania