Am zis de curand ca va invit la Poiana Tapului, insa am omis sa va zic ca acolo in afara de faptul ca puteti alege cateva trasee interesante, mai aveti si altceva de vizitat, cum ar fi Parcul din Poiana Tapului sau Biserica Domneasca. Am sa fac un pariu cu voi, stiu sigur ca ati trecut de sute de ori pe langa Centrul Cultural Aurel Stroe din Busteni si nu l-ati observat.

Obiective turistice pe Valea Prahovei – de vizitat cu familia sau prietenii

Cand treci podul de la Posada cu siguranta nu te gandesti ca ai avea ceva de vizitat in zona, eu de fiecare data ma gandesc la lectia de istrorie si faptul ca aici se crede ca a avul loc lupta dintre romani si unguri, mai tineti minte probabil de Carol Robert de Anjou si lupta de la Posada, dar despre Muzeul Cinegetic al Carpatilor banuiesc ca nu ati auzit foarte multi dintre voi. Mai interesant este faptul ca regele Ungariei este nascut la Napoli, in Italia, nu-i asa? Totusi nu este momentul sa vorbim despre evenimentele din 1330 sau despre Basarab I, intemeietorul.

Revenind la turismul de pe Valea Prahovei am sa inchei cu o invitatie la Pelisor, pentru ca desi toti vor sa mearga macar odata la Castelul Peles, multi uita ca mai exista un castel, poate la fel de frumos, Pelisorul din Sinaia. Dupa ce o sa vedeti “Camera de Aur” cred ca o sa-mi dati dreptate. O fi Castelul Pelisor mai mic, insa ai ce vedea in el. Iar “Dormitorul de aur” este decorat dupa schitele si la indrumarea reginei Maria. Deci nu treceti pe langa Sinaia fara sa vizitati cele doua castele si evident Biserica.

Centrul Cultural Aurel Stroe

Obiective turistice pe Valea Prahovei – de vizitat cu familia sau prietenii