Astazi am sa va vorbesc despre un liceu din judetul Prahova, mai exact din municipiul Campina de care sunt legat prin amintiri de acum peste 30 de ani. Este vorba de liceul Nicolae Grigorescu, o scoala de prestigiu despre care atunci cand vorbesc nu uit sa mentionez ca cel putin pana in 1984 oferea promotii cu rata de admitere in invatamantul superior de 100%. Astazi asa ceva este irelevant, valoarea invatamantului romanesc fiind in general foarte scazuta. Din pacate nu am reusit sa aflam care a fost rata de promovabilitate la BAC in 2015 la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu” din Municipiul Câmpina, insa asa cum spuneam mai devreme, este irelevant.

Liceul Nicolae Grigorescu din Municipiul Campina

A fost o vreme cand la acest liceu nu existau decat clase de matematica – fizica, cand profesori precum doamna profesoara de matematica Stefanescu Maria sau profesoara de limba franceza Dascalu Luiza te invatau la un nivel pe care astazi nu-l mai gasim in aproape niciunul din liceele din tara. Am sa incerc pe cat posibil sa-mi amintesc de profesorii nostri, cei de pana in 1990. La geografie am avut placerea sa o avem ca profesoara pe Draganescu Virginia, la botanica [ biologie ] sau restul materiilor ce tineau de acest domeniu de studiu am uitat cum o chema pe profesoara, asa ca poate imi aduceti voi aminte. La limba si literatura romana am avut o gramada de profesori, ultimul a fost domnu Balu. La chestiile alea ciudate cu politica era doamna Armasu, care ma cam ierta pentru indolenta si insolenta legata de politica partidului.

Profesori am avut destui, asa ca va dau posibilitatea sa adaugati numele complet al profesorilor: la sport Gavrilita – sper ca nu am gresit, la istorie domnul Mititelu (au mai fost parca, dar nu-i mai tin minte), chiar si doamna Buhai la franceza ar trebui amintita, pe rstul chiar nu-i mai tin minte!

Liceul Nicolae Grigorescu - Campina

Liceul Nicolae Grigorescu din Municipiul Campina