Judetul Prahova este unul dintre cele mai populate din Romania, avand o densitate de locuitori depasita doar de capitala. Totusi pe Valea Prahovei nu ai unde sa te vaccinezi decat la Campina, unde sunt pregatiti doi medici care sa faca aceasta operatiune. Asadar nu stiu daca termenul de finalizare al acestei operatiuni de vaccinare va fi realizat in toamna. Am mari dubii ca va fi asa, dar sa nu zicem nimic pana nu vedem ce va urma. Ma gandesc ca nici nu poate fi vorba sa speri ca te poti vaccina in tara daca nu esti rezident. Sunt multi romani din diaspora care au buletinul expirat si au trecut la rezidenta din tarile lor adoptive.

Singurul centru de vaccinare este la Campina

Vaccinarea romanilor a inceput cu stangul, mai intai s-a blocat platforma online, apoi au descoperit ca nu mai au doze si ca nu te poti programa mai devreme de doua sau trei luni. N-am auzit inca de varianta de a te vaccina contra cost, desi nu m-ar mira sa apara in curand si aceste optiuni. In februarie va incepe scoala, dar profesorii care au ezitat sa mearga in faza a 2-a, au acum probleme daca vor sa se vaccineze. Asta pune in pericol evident masa mare de elevi, ar putea urma un nou lockdown. Nu mai zic de plecatul in vacante, Europa deja discuta despre pasaportul COVID, cel care iti va da dreptul sa nu stai in carantina.

Eu am stat in carantina deja 28 de zile, de doua ori – pentru dorinta mea de a calatori in afara tarii. Mai mult, am facut “obligatoriu” si doua teste COVID rapide, la stomatolog. Evident au fost negative, nu neaparat pentru ca am stat la popreala cate 14 zile, ci pentru ca eram asimptomatic. Ca nu am fost cautat de autoritati in cele 14 zile [ 28 in total ] e alta discutie. Macar un telefon sa-mi fi dat, sa ma intrebe: ai mai copile ceva de mancare sau stai acolo si te infometezi degeaba?