Festivalul Folcloric ”Hora prahoveana” ce se desfasoara an de an la Campina a ajuns la a 21-a editie. Probabil este cel mai vechi eveniment cultural din tara, evident daca ne referim la istoria post-decembrista. Evenimentul cultural se desfasoara intr-un decor adecvat, la Fantana cu ciresi, locul unde pe vremeuri mergeam in ficare weekend de vara sa mai facem un gratar siu sa stam la aer curat. Daca tot vorbim de trecut si prezent, apreciez faptul ca acum autoritatile au reusit sa amenajeze locul, iar noi sa-l pastram curat. Chiar daca mai sunt multe de facut.

 Festivalul Folcloric ”Hora prahoveana” de la Campina editia 21

Festivalul Folcloric ”Hora prahoveana” a avut loc in data de 28 iunie, a fost lume multa si un spectacol frumos. Dacanu stiai de existenta acestuia, ai face bine ca de la anul sa mergi, nu ai ce regreta. De ce apreciez eu atat de mult dansul si voia buna de pe dealul Muscel? Pentru ca aici mai vezi ca liceele din orasul nostru se mai straduie sa danseze, sa ne incante cu altceva decat cu dansuri si muzica moderna. Avem nevoie side traditie, nu-i asa?

Dar si mai tare ma bucura ca autoritatile locale sprijina evenimentul iar noi am putut sa-i aplaudam la scena deschisa pe micutii de la ”Pinguinul” – Ansamblul de dans al Casei Tineretului din Câmpina, de la prima lor aparitie pe scena, adica anul 2015.

Daca ajungi sa servesti cativa mici sau o ciorba de burta la restaurantul de la lac, eu zic sa urci dealul pana pe Muscel si sa participi la unul dintre putinele evenimente culturale din orasul nostru, ce dainuie de 21 de ani.

Hora prahoveana la Câmpina

Hora prahoveana la Câmpina – județul Prahova