Bazinul de Inot Didactic din Campina afost in ultimii ani subiect de mandrie pentru orice campinean, iar faptul ca acum cativa ani am primit fonduri de la bugetul de stat a fost un semn ca se poate face ceva bun si pentru al doilea municipiu din judetul Prahova. Asa ajungem la un nou subiect de la rubrica Busy Day, pentru ca ati dedus deja din titlul articolului ca ceva nu este in ordine, avand in vedere ca elevii si copii din orasul nostru ar trebui sa aiba acces la acest bazin in mod gratuit.

Bazinul de Inot Didactic din Campina are intrare cu taxa

Iata ca micii inotatori din municipiul Campina sunt obligati sa plateasca 10 lei taxa de intrare daca vor sa invete sa inoate, sau de ce nu, pur si simplu sa isi petreaca cateva ore la bazinul de inot. Oare societatea Gercom Services Ploiesti este mai cu mot si poate face ce vrea ea? Intreb pentru ca am aflat ca desi s-au facut sesizari la primarie, nu se intampla nimic. Iar daca se va renunta la taxa, cei care deja au platit isi vor recupera banii?

Ca d eobicei la noi in tara, visul este departe de se realiza, asa s-a intamplat si cu Bazinul de Inot Didactic din Campina construit de catre autoritati cu bani de la bugetul de stat. Dupa finalizarea investitiei, acum patru ani, primaria a constatat ca nu are bani sa-l gestioneze. Asa ca a apelat la o firma privata. Cum nu am vazut contractul si clauzele sale, ramane doar o intrebare: statul construieste pentru elevi si o firma privata incaseaza banii? Adica noi dam bani prin impozite si taxe la stat, el ii da inapoi construind de exemplu un Bazin de Inot Didactic la Campina si o firma privata se imbogateste? Asta am inteles eu din afacerea din Campina dintre primarie si firma Gercom Services Ploiesti. Ma insel sau nu o va dovedi timpul si probabil procurorii.

Am mai inteles ceva totusi, ideea de baza a fost sa se construiasca ceva pentru elevi, iar in afara orelor in care acestia il folosesc, sa poata fi la indemana cetatenilor, probabil in ideea de a se autofinanta. Doar ca de fapt elevii platesc!

Bazinul de Înot Didactic din Câmpina

Bazinul de Înot Didactic din Câmpina