Vrem sa facem un album foto cu poze de peste 30 de ani din zona noastra, a Prahovei – asa ca daca detineti poze din localitatea voastra, le puteti expedia pe pagina noastra de Facebook, pentru a fi postate in album. Cu cat sunt mai vechi, cu atat mai bine. Astfel vom avea o istorie a oraselor din judetul nostru, ilustrata cu poze autentice din acele vremuri. Sper sa va placa ideea si sa va alaturati initiativei noastre.

Valea Prahovei de odinioara – album foto

Am sa incep eu cu o poza veche din Gara Campina, care desi nu s-a modificat mult ca structura, mi se pare ca arata mai bine acum 80 de ani, decat arata astazi. Povestea mea legata de aceasta gara incepe prin anul 1984, cand am plecat in aramata, Au fost noua luni facute la Bucuresti, undeva prin soseaua Leordeni parca. La fiecare final de saptamana saream gardul si veneam acasa la prietena mea, asa a fost sa fie fiecare saptamana din cele noua. Nici nu pot sa spun cum era cand trebuia sa ma scol dimineata si sa prind acceleratul sau rapidul, catre Bucuresti.

Apoi au urmat cinci ani de facultate, din care o parte au insemnat naveta dintre Campina si Bucuresti. Obositor si tot timpul cu nasul, ce sa-i faci? Daca plateam bilet ajungeam pe drumuri, nici abonament nu-ti permiteai. Cu 10 lei pe saptamana, maxim 50 de lei pe luna veneai si plecai de acasa. Tin minte ca ma gandeam sa-mi fac abonament, insa cica Bucurestiul e prea departe, se dadeau pentru maxim 40 de kilometri, iar mie imi trebuiau 90. Din 1993 nu am mai calcat prin gara, venim cu masina sa ne vedem rudele.

Gara din Câmpina

Gara din Câmpina – de pe vremea locomotivelor cu aburi