Judetul Prahova are PIB-ul egal cu Republica Moldova desi este pe locul cinci in tara in ceea ce priveste produsul intern brut, fiind cam pe aceiasi pozitie si la PIB per capita. Desi aceste cifre ar trebi sa ne bucure, aflam ca in 2014 eram pe locul doi, deci nu am scazut noi dar au crescut alte judete, sa ca acum in 2017 ne aflam pe locul cinci – de fapt pe cifrele din 2016 discutam. Se impune o revigorare a economiei si turismului pe Valea Doftanei, o zona cu in imens potential economic si turistic.

Judetul Prahova are PIB-ul egal cu cel al Republicii Moldova

Judetul Prahova nu este doar unul dintre judetele fruntase in cea ce priveste numarul de locuitori, fiind cel mai populat judet al Romaniei, dar este campion si la somaj, avand una dintre cele mai mici rate ale somajului. Este adevarat ca multe locuri de munca sunt sezoniere, desi majoritatea localurilor si afacerilor din turism sunt deschise atat vara cat si iarna. Desi turismul local ar puta prodice de trei sau patru ori mai mult daca s-ar merge pe exempul din tari precum Austria sau Elvetia, noi inca ne multumim cu “merge si asa”.

Desi am putea fi mandri ca avem PIB-ul cat al Republicii Moldova, o tara mica si cu o populatie si mai mica – majoritatea sunt plecati la munca fie in Uniunea Europeana fie in Rusia – nu putem sa nu ne gandim ca sunt firme in lume care ai cifra de afaceri mai mare decat PIB-ul Romaniei, deci loc este destul, ar trebui sa ne organizam mai bine si sa nu ne comaparam cu tari ce inca nu au o economie competitiva.

PIB Judetul Prahova

Judetul Prahova are PIB-ul egal cu Republica Moldova