Am primit un sfat interesant la nunta din partea socrului mare, cum sa fac sa fie mereu bine in familia mea: sa raspund sotiei doar asa – DA draga! Acum revenind la lucruri mai serioase stau si mai intreb: oare cum e posibil sa nu fie armonie in familie, in a mea este de peste 10 ani si merge bine. Daca ma intrebi – m-am certat sau nu cu sotia, o sa fac un efort si o sa-mi amintesc cele cateva ocazii in care am avut mici “neconcordante” de opinie” cu cea care mi-a facut viata atat de frumoasa.

Cum sa-ti pastrezi armonia in familie timp de zeci de ani de casnicie

Spuneam ca o sa ma straduiesc cu greu sa imi reamintesc cele cateva ocazi in care am avut “opinii divergente cu sotia”. Evident divergenta s-a manifestat si prin ridicarea vocii, asa cum se poarta la noi la romani. Una din ocaziile astea a avut loc cu prilejul curateniei din curte, numai ca avem o curte de 3500 m² – nu in camp, in jurul casei.  Cum nu am reusit sa daram marea de ciulini din fata acareturilor – nu prea calcam pe acolo, sotia s-a suparat, a luat o mina serioasa, a luat toporul si a ucis toti ciulinii! Ok, apoi ne-am impacat, am ras si gata! Alta data sotia a inceput sa-si faca bagajul: plec la mama! Dar oricat ma straduiesc sa-mi amintesc nu reusesc sa descopar motivul, o intreb pe ea si tot nu isi aminteste.

Pe scurt treaba sta asa: daca mergem la judecator si ii povestim motivele noastre de cearta, ne baga sigur la balamuc! Au trecut doar 10 ani de casnicie, o iubesc ca-n prima zi si inca mai mergem mana in mana la plimbare. Pacat ca pe caldurile astea nu poti face si altceva [ sper ca ati prins ideea ]!

In familie

Cum sa-ți păstrezi armonia în familie