In ziua de axi gasesti informatii depsre alimentatia corecta peste tot, insa putini stiu ca exista 25 de alimente care provoaca dependenta, deci sunt un real pericol pentru sanatate daca nu tinem cont de acest aspect si nu le consumam in mod exagerat. Desi este greu de crezut pe primul loc se afla batoanele de ciocolata energizante, cel putin asa arata un studiu recent facut de un grup de specialisti de la un prestigios institut de cercetari in nutritie.

Lista celor 25 de alimente care creeaza dependenta

Daca in cazul batoanelor de ciocolata studiul pare sa se suprapuna cu perceptia noastra, iata ca si apa poate provoca dependenta, banuiesc ca ati vazut persoane care beau apa oricand, chiar si la o masa unde se serveste felul principal supa sau ciorba. Cosnulmul de apa in limita a doi sau trei litri pe zi este recomandat d emedic, insa abuzul de apa poate fi daunator.

Painea uscata poate provoca dependenta, atunci cand o mancam in mod frecvent, deci aveti grija atunci cand incepeti sa cumparati acest aliment. La aceiasi categorie intra si covrigii sarati.

Acum trecem la o alta categorie de alimente care provoaca dependenta, iar pe primul loc se afla carnea de pui. DA, ai citit bine, carnea de pui desi este un aliment usor si recomandat, poate sa-ti provoace dependenta. La fel si omleta, pe car ene-am invatat sa o consumam dimineata, deci mare grija sa alternati mereu produsele de la micul dejun,

Fructele uscate au un efect bizar, desi consumi o cantitate suficienta, creierul percepe ca inca esti flamand, asa ca nu le consumati in exces si prea des. Incheiem lista cu bauturile carbogazoase, hamburgerii sau inghetata. Lista este mult mai lunga si o vom prezenta in intregime intr-un articol special, unde va vom explica si motivele pentru care aceste alimente va pot afecta stilul de viata. In general ar trebui sa stiti ca produsele ce contin zahar sau sare sunt cele mai periculoase.

Alimentație sănătoasă

Lista celor 25 de alimente care creează dependenta