Foarte multi dintre cei care isi boteaza copii apeleaza la prieteni sau rude pentru a avea fotografii de la acest eveniment. Si nu mica le este supriza cand vad rezultatul in imagini, dupa botez. Se asteapta la cateva instantanee, bine surprinse, cu momentele importante si constata ca nu prea au ce vedea.

Nici cei care apeleaza la fotografi profesionisti nu sunt lipsiti de surprize neplacute, pentru ca defapt fotografierea slujbei de botez este mai dificila decat a celei de nunta, de exemplu.

Dificultatea principala consta in faptul ca se produc evenimente in miscare si ca difera configuratia de la biserica la biserica, de la preot la preot. Fotograful trebuie sa fie pregatit pentru orice. De exemplu, cand preotul tunde copilul, de cele mai multe ori datorita faldurilor ample a imbracamintei preotesti, manecile acopera capul copilului. Cand copilul este pe masa si este dezbracat sau imbracat, in jurul lui se aduna multa lume si impiedica fotografierea din unghiuri favorabile.

Cei care cauta un profesionist vor gasi aici un fotograf botez care se pare ca nu are probleme in a se adapta la fiecare caz in parte si care, in plus, are si o lumina de calitate, in biserica, pentru ca foloseste blituri profesionale puse pe stative si ajutate de umbrele de reflexie.

Fotografia de botez nu trebuie sa se rezume numai la ceremonia din biserica, ci ea poate fi imbogatita artistic cu o sedinta foto tinuta cu copilul si parintii, unde in functie de timp se pot crea lucruri cu adevarat frumoase. De asemena, daca exista o petrecere, ea este prilejul pentru alte serii de instantanee si pentru fotografii de grup, cu rudele si prietenii.

Aparat Foto Nikon