Desi criza a afectat destul de serios averile celor mai bogati romani, ajungandu-se la o scadere la jumatate a verilor detinute, adica undeva la 20 de miliarde de euro, totusi nu putem spune ca au saracit cu adevarat. Asa ceva s-ar intampla la o verificare mai atenta a celor de la DNA, dar sa nu discutam acum despre asa ceva. Prahova se afla pe locul IV dupa numarul de millionari – de fapt este vorba de resedinta declarata a acestora. Totusi la numarul total de oameni bogati, Prahova sta destul de rau, cu toate ca locul IV ar putea spune altceva.

Top 300 cei mai bogati prahoveni

Daca in Bucuresti avem 114 milionari iar pe locul trei este judetul Cluj cu 19, Prahova are cu 10 mai putin, adica exact noua milionari. Din cele 20 de miliarde, in judetul nosttru cei noua abia daca cumuleaza jumatate de miliard, adica doar 557 milioane de euro. Cine ar putea ocupa primul loc daca nu un om politic, nimeni altul decat Sebastian Ghiță, fost membru PSD pana in 2014 si in continuare unul dintre cei mai buni prieteni ai ex-premierului Victor Ponta si are si numeroase procese penale pe rol.

Orasul meu natal se lauda si el cu doi milionari, Mihai Tufan si Ioan Simion  din Câmpina. Deci stam bine, nu ca Ion Tiriac – a carui avere a crescut de fapt fata de 2014, ajungand la 1,5 miliarde de euro – imi aduc aminte ca la un moment imi comparam averea cu a lui, doar ca a mea era in lei vechi. De fapt se pare ca Ion Tiriac a ramas singurul miliardar in euro din Romania.

George Becali a reusit sa se mentina in Top 300 pe locul 10, desi averea sa a scazut putin, doar ca a altora a scazut mai mult. Asfel el este creditat cu o avere de doar 300 milioane de euro.

Top Miliardari Romani

Top 300 cei mai bogati prahoveni