Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah este emirul din Kuwait, statul unde esti rasplatit pentru ca esti cetatean, care iti da inapoi o parte din castigurile din vanzarea petrolului, sub forma de renta viagera! Nu zic ca vreau sa ma intorc in epoca Ceausescu, dar parca nici cum traim azi, cand de la stat doar se fura nu mi se pare ok. De ce nu vedem ca in Franta firma Renault, cea carea facut din Dacia un (re)nume mondial, este de stat. Nu mai vorbesc de Suedia, sau de noile legi din Filnada sau Elvetia, unde statul iti da bani sa stai acasa ( daca vrei)!

Sabah Al-Ahmad Al-Jaber sau cum traiesti in Kuwait daca nu muncesti

Am deschis acest subiect pentru ca vreau sa te gandesti de doua ori inainte sa judeci, este oare corect ca statul roman sa ceara bani de la cei fara venituri, in timp ce altele isi platesc cetatenii ca sa stea acasa, in cazul in care nu vor sau nu-si gasesc de munca? Banuiesc ca cei care castiga banii destul de usor vor zice sa te duci si sa te nasti elvetian, daca nu-ti convine, dar atunci cand roata se invarte si le este lor greu, se razgandesc si nu mai sunt asa de mepasatori fata de cei cu mai putin noroc ca ei.

Nu imi doresc sau mai corect spus, nu vizez sa imi dea statul roman 1000 de euro pe luna, dar ma gandesc ca ar fi ok daca macar 100 de euro lunar ar fi scutiti de orice taxe si impozite, si asa nu-ti ajung sa traiesti! Parerea mea este ca in curand in tarile civilizate asa va fi, statul se va asigura ca fiecare cetatean are tot ce-i trebuie pentru a supravietui omeneste. Sunt state in care daca esti cinstit si iti declari veniturile, sa zicem de 1000 de euro pe luna, la sfarsit de anu nu doar ca nu datorezi nimic statului, mai primesti si o compensatie in functie de cati membri are familia ta!

In Austria de exemplu, un sofer roman stabilit acolo a primit pensie de doar 500 de euro – salariu mic, timp de cotizatie minim! Acum primeste inca 500 de la stat, pentru ca este casatorit si are de intretinut o familie. Nu este mult, dar nici sa mori de foame nu esti lasat!

Nivelul de trai in Kuwait

Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah sau cum traiesti in Kuwait