Am mai scris despre asta, dar aiata ca Elvetia mai face un pas – asa cum stie ea, prin referendum – pentru asigurarea unui venit minim de 2300 de euro pe cap de locuitor! Da, pe membru de familie, adica doi soti si un copil major ar incasa 6900 de euro automat, daca nu vor sa munceasca! Curios, nu-i asa? Faptul ca doar 2% dintre cetateni au anuntat ca vor renunta la job pentru a primii venitul gratuit de la guvernul Elvetian.

Pe 5 iunie elevetienii vor vota venitul minim garantat pentru fiecare cetatean

Decizia elevtienilor nu este tocmai lipsita de relevanta sau exagerata, avand in vedere ca astefel vor sa impuste doi iepuri dintr-o lovitura. In primul rand au scapat de birocratie si de cheltuieli inutile pentru cei ce vor sa primeasca ajutoare sociale. Al doilea beneficiu va fi acela ca cei care nu vor sa stea subalterini se pot ocupa de altceva, acte de binefacere, pot incerca sa inoveze sau sa inventeze ceva, sa scrie carti, etc. fara a se mai gandi ca familia lor va muri de foame.

Cand ma gandesc ca in Romania nu doar ca nu iti asigura un nivel de trai, iti cer si bani chiar daca nu-i ai, ce pot sa mai zic? Deja Elvetia va fi al doilea stat european care introduce venitul minim garantat – la un nivel satisfacator, far asa te puna sa maturi strazile. Iar pentru cine nu stie, in Kuwait deja acest lucru este ceva obisnuit de multa vreme! Nici Olanda nu a stat pe ganduri si a incercat ceva asemanator, dar sunt sigur ca in maxim cinci ani va deveni o practica obisnuita in tarile civilizate, iar la noi se va introduce impozitul pe respirat!

Elvetia referendum