Problema soarecilor si sobolanilor nu este foarte cunoscuta decat pentru cei care s-au confruntat la un moment dat cu astfel de probleme. In primul rand trebuie lamurit faptul ca exista doua tipuri de sobolani, este vorba despre sobolanul maro si sobolanul negru. Asta pe langa soricelul mic pe care cred ca l-au vazut multi dintre noi la un moment dat. In functie de tipul de specie cu care se confrunta persoana care doreste exterminarea acestuia, exista diferite tratamente, astfel incat o cunoastere a tipului derozatoare este necesara.

Cateva aspecte referitoare la deratizare

Cele mai dese medii in care se gasesc sobolanii sunt acelea in care exista umiditate si mancare, locurile unde nu exista o sursa de lumina, precum ar fi depozitele, dar si unitatile alimentare. Datorita temperaturilor scazute perioada cea mai propice cand apar este cea rece, cand incearca sa gaseasca o modalitate de a scapa indreptandu-se spre spatii cu temperaturi mai ridicate. In afara de disconfortul creat de vederea lor, exista un pericol serios care vine din partea lor, asta pentru ca sunt purtatori ai unor boli, dar pot fi o problema si in gospodarii, unde firele de electricitate sunt roase. Atunci cand vorbim de prevenirea sau combatarea acestora, nu este de gluma, de aceea va sfatuiesc sa apelati la o firma pentru deratizare sobolani. Pe piata sunt numeroase produse pe care persoanele in special din mediul urban aleg sa le foloseasca pe langa casa, dar si in aceasta privinta nu toate momelile functioneaza.

Spre exemplu, va dau cazul unor cunostinte care au atins din greseala remediul pentru acestia, nestiind ca nu va mai functiona. De asemenea, trebuie avuta foarte mare grija daca alegeti sa achizionati astfel de produse, in special in prezenta copiilor, dar si a animalelor. Din proprie experienta va spun ca am apelat la o firma de deratizare, rezultatele nu s-au lasat asteptat, iar costurile nu sunt ridicate.

deratizare sobolani

Cateva aspecte referitoare la deratizare