In Romania turismul este inca in stadiu de tatonare, se investeste putin si se folosesc la maxim reursele lasate de epoca de trista amintire. La acest capitol cel mai reprezentativ obiectiv turistic sunt Baile Herculane. Pare de neconcepurt sa ai o statiune ce dateaza de pe vremea romanilor, adusa la rang de perla a Europei de habsburgi si lasata in paragina de postrevolutionari. Cu toate acestea peste 120.000 de turisti trec anual pragul diverselor hoteluri din zona.

De pe Valea Prahovei la Baile Herculane

Desi o parte din hoteluri si baze de tratament si-au refacut patrimoniul pe bani europeni, mai este mult de munca in Baile Herculane, iar despre disputele legate de cladirile vechi, o sa discutam cu alta ocazie. Daca la noi pe Valea Prahovei stam sa zicem asa, binisor, la Baile Herculane mai e mult de munca. Poti merge acolo la tratament si te poti caza la cateva pensiuni moderne, pentru ca zona este unica in Europa in ceea ce priveste apele termale.

Daca sunteti in cautare de taratemnt pentru tratarea bolilor endocrine sau metabolice ori a unor afectiuni ale membrelor, Baile Herculane sunt raspunsul. Da, suntem mult sub nivelul serviciilor de la sarbi, nu ne comparam nici macar cu bulgarii sau ungurii, dar ca resursa naturala suntem pe primul loc. Asadar mergeti macar odata sa vizitati zona, preturile sunt bune, serviciile de asemenea. Incercati doar sa treceti cu vederea neajunsurile, probabil ca pana in 2020 pe baza fondurilor de la Regio 2014-2020 se va face ceva si pentru ceea ce era odata rivalaul pentru Karlovy Vary.

Băile Herculane

De pe Valea Prahovei la Băile Herculane