Desi se tot spune de ceva vreme ca apartamentele s-au ieftinit in Ploiesti, daca te uiti peste ofertele imobiliare descoperi ca inca nu iti poti permite sa locuiesti in zonele mai bune din capitala (resedinta de judet) judetului Prahova. Cred eu ca platind peste 700 de euro pentru un metru patrat nu inseamna ca vei cumpara ieftin, mai ales daca vrei un apartament de peste 70 de metri patrati. Unul obisnuit cu suprafata de 55 m² te-ar costa in jur de 40.000 de euro, deci in niciun caz ieftin.

Apartamente ieftine de vanzare in Ploiesti

Cand aud de studii care spun ca am inregistrat o scadere de 0,7% la pretul apartamentelor incep sa am dureri de cap. Adica vorbim de sun 1% sau 300 de euro pentru un apartament? Este adevarat ca sunt cartiere unde poti cumpara destul de ieftin, cum ar fi zona  Mihai Bravu unde poti cumpara acelasi apartament vechi cu 25.000 de euro. La fel de ieftin vei gasi apartamente de vanzare si in zona Democratiei, dar sa nu ne facem iluzii, nu-i asa? Daca ajungi in zona Republicii deja pretul se dubleaza, eu personal nu am vazut oferte sub 30 sau 35 de mii de euro la apartamente cu doua camere.

Desi pare bizar, pretul pe metru patrat la casa este mai mic ca cel de la bloc, dar sa nu uitam ca in Ploiesti a sta la casa este echivalentul cu a nu prea avea curte. Daca ne uitam la pretul chiriilor mi se par si ele inca prea mari pentru o persoana cu un venit normal, sa zicem cineva venit din suburbii si care ar vrea sa lucreze in Ploiesti. Nici pentru cei ce fac afaceri nu pare viata prea roz, daca te gandesti ca metrul patrat inca se inchiriaza cu o medie de 10 euro pe m² – deci pentru 50 de metri patrati, ai avea de dat pe luna 500 de euro chirie! Adica cam tot venitul meu lunar! Cu restul ce fac? Stiti gluma, nu? Restul sa astepte, nu mai am de unde plati!

Daca ai un apartament de vanzare sau de inchiriat in Ploiesti, poti sa lasi si aici o oferta, nu se stie de unde apare cumparatorul mult visat!

Imobiliare Ploiești

Apartamente ieftine de vânzare în Ploiești