Nu stiu cati dintre prahoveni, ca sa nu zic dintre romani stiu ca in Ploiesti exista un muzeu unic in Romania, este vorba de Muzeul Ceasului, fondat in anul 1963. Dupa o perioada in care muzeul nu a functionat, iata ca in curand ata tlocuitorii municipiului Ploiesti dar si din intreaga lume vor putea veni aici sa admire ceasuri rare, construite pe intreg cuprinsul Europei. Ne bucuram cand putem da vesti ce tin de cultura, mai ales ca sunt vesti bune.

Muzeul Ceasului din Ploiesti isi deschide portile in curand

Datoram infiintarea acedstui muzeu unic in Romania domnului  N.I. Simache, care a inceput proiectul in cadrul Muzeului de Istorie, iar daca la inceput exponatele incapeau intr-o singura sala, in curand au fost achizitionate atatea exponate incat a fost nevoie de un sediu propriu. Astfel din 1972 muzeul s-a mutat in Casa Luca Elefterescu din Ploiesti.

Pe langa ceasuri ce au fost facute de producatori celebri mai gasim in muzeu si ceasuri ce au apartinut unor mari romani, cum ar fi  Mihail Kogălniceanu sau  I.L. Caragiale. Veti gasi in muzeu nu doar ceasuri, dar si lucrari deosebite, automatele muzicale sau ceasuri muzicale. Nu vrem sa zicem mai multe, vrem sa mergeti si sa-l vizitati si voi sa ne spuneti ce ati vazut si ce v-a impresionat.

Promitem sa venim si cu alte astfel de informatii legate de cultura si de istoria judetului Prahova, nu doar din Ploiesti ci din toate localitatile de pe Valea Prahovei. Daca stiti sau aveti informatii despre astfel de lucruri ce trebuiesc popularizate, nu ezitati sa ne scrieti pe pagina de contact.

Muzeul Ceasului Ploiesti

Muzeul Ceasului din Ploiesti isi deschide portile in curand