Despre serverele dedicate și motivele pentru care să îl alegi pentru afacerea ta

În momentul în care ați intrat în lumea afacerilor este nevoie să aveți și vizibilitate asigurată către afacere pentru că mediul online este cel care poate să furnizeze potențiali clienți sau vizitatori care să se transforme în cumpărători. Un site poate să vă ajute să determinați mult mai bine necesitățile pe care le are afacerea dumneavoastră atât pe cele prezente cât și pe cele din viitor.

Înainte de a decide dacă aveți nevoie de un server dedicat pentru afacere trebuie să stabiliți dacă site-ul pe care îl aveți consumă memorie, dacă traficul pe site este mare și dacă spațiul de stocare trebuie să fie pe măsură. Dacă aveți de gând să realizați o promovare intensă pentru afacere atunci trebuie să știți că de-a lungul timpului veți stoca foarte multe materiale cum ar fi videoclipuri, articole, prezentări produse sau servicii și multe altele.

Câteva avantaje pe care vi le oferă un server dedicat

Dacă la toate aceste aspecte aveți un răspuns pozitiv atunci mai mult ca sigur că aveți nevoie de un server dedicat. În momentul în care ați decis să apelați la un server dedicat atunci aveți posibilitatea de a vă configura serverul exact așa cum vă doriți dar trebuie să rețineți că în acest caz nu beneficiați de administrarea serverului. Dezavantajul este acela că dacă nu dețineți capacitatea tehnică și cunoștințele necesare de administrare a serverului atunci va fi destul de dificil să întrețineți și administrați pe cont propriu serverul.

Există și posibilitatea de a opta pentru un server dedicat administrat. Acesta este un pic mai costisitor dar avantajele le veți vedea și beneficia pe termen lung.

Principalul avantaj la un server dedicat este acela că nu mai împărțiți resursele și cu alți utilizatori și astfel beneficiați din plin de capacitatea maximă a serverului. Avantajele în acest caz sunt evidente: performanță maximă, securitate sporită și stabilitate. Atunci când resursele nu sunt împărțite cu alții vă puteți bucura de o flexibilitate mult mai mare. De asemenea, un server dedicat permite un control absolut asupra a tot ceea ce se întâmplă și puteți instala orice software doriți sau orice alt serviciu care vine în completarea acestei soluții. Astfel serverul poate suferi orice fel de schimbări doriți fără să afecteze pe nimeni.

Motive pentru care un server dedicat reprezintă cea mai bună soluție

Aceste servere dedicate reprezintă cea mai performantă soluție pe care ți-o poate oferi o companie de hosting datorită componentelor de ultimă generație care stau la baza lor. Prin urmare, chiar și dacă traficul către site-ul dumneavoastră crește brusc nu va fi afectată performanța serverului.

Și, datorită faptului că un server dedicat oferă foarte multă securitate, ele oferă o protecție mult mai mare împotriva atacurilor cibernetice față de cele de tip shared care sunt folosite împreună cu alți utilizatori. Un server dedicat are o adresă de IP unică ce garantează că nu va fi inclus pe o listă neagră din cauza acțiunilor unui utilizator de pe server. Așadar, beneficiile pe care le aveți sunt destul de numeroase, acum tot ce rămâne de făcut este să analizați care sunt nevoile dumneavoastră și să alegeți tipul de server de care aveți nevoie.

Servere dedicate ieftine

Motive pentru care un server dedicat reprezintă cea mai bună soluție