Vreau sa va vorbesc azi despre prima mea vacanta impreuna cu Vicentiu Ciumacenco la Sinaia, undeva in iarna anului 1985 sau 1986. Dupa prima sesiune de iarna am decis impreuna cu colegul meu sa ne vedem in Gara la Sinaia si sa ne petrecem doua saptamani de vis, asa cum le sta bine unor proaspeti studenti. Chiar si dupa 30 de ani mi se pare ca a fost cea mai frumoasa vacanta din viata mea, veti vedea si de ce.

O vacanta de vis la Sinaia in plina iarna – amintirile unui fost student

Asa cum spuneam in iarna dintre 1985 si 1986 am decis impreuna cu Vicentiu sa mergem la Sinaia, iar eu avand asa zisele pile – eram din zona doar, am mers si am rezervat o camera la hotelul Caraiman, cel mai luxos pe care ne permiteam pe atunci sa-l avem in palmares. La restul cazarea era ceva mai scump pentru buzunarul unor studenti. Oricum a fost super, camere mari – ne-am cazat la etajul 1, sistem intern cu video – off, Brucee Lee si vocea Irinei Margareta Nistor – ce vremuri!

Singura problema a aparut pe la ora 14, cand receptionera mi-a zis: platiti si al doilea loc, sau il cazam pe domnul X-ulescu de pa PCR in camera? Coplegul si prietenul meu nu aparuse, telefoane mobile nu erau, iar eu de platit doua locuri intr-un hotel de lux, nu prea aveam cu ce. Asa ca m-am trezit cu X-ulescu in camera. La 15:30 soseste si trenul cu colegul meu, care trebuia sa fie la Sinaia pe la 10:15. Ce facem? Am mers si am mai inchiriat o camera la una din vilele din Sinaia, apoi la masa si sus pe partie! A urmat o aventura de vis, cu peripetii si cum spuneam la inceput, cea mai frumoasa vacanta din viata mea printre nori si zapada!

Sinaia- stațiune Prahova

O vacanta de vis la Sinaia în plina iarna – amintirile unui fost student