Mai sunt cateva zile si sarbatorim Revelionul si trecerea in noul an 2016, asa ca azi plec si eu spre Campina, locul in care m-am nascut in urma cu peste 50 de ani. Imi aduc aminte cu drag in fiecare an de perioada copilariei, de adolescenta si de anii in care mergeam cu drag la Liceul Nicolae Grigorescu.  Oare ce mai fac colegii mei de clasa? Oare cati mai vin acum in Campina macar de sarbatori?

Revelion 2016 pe Valea Prahovei in Municipiul Campina

Din pacate anul acesta nu avem zapada de sarbatori, a trecut Craciunul fara un fulg de nea, am avut temperaturi de aprilie in luna decembrie, dar am inteles ca din ianuarie iarna va pune stapanire si pe Valea Prahovei. Norocul nostru ca exista tunuri de zapada, asa ca pana la urma cei indragostiti de schiat ( este si cazul meu, evident ) vor avea cum sa practice sporturile de iarna, chiar daca inca nu a nins decat le peste 2000 de metri altitudine.

Brazii in decembrie 2015 s-au vandut cu preturi acceptabile, intre 70 si 200 de lei bucata, in functie de inaltime si de specie. Eu mi-am luat unul de 1 metru 80 centimetri, l-am instalat in mijlocul sufrageriei si l-am impodobit asa cum faceam cu peste 40 de ani in urma.

Maine vom merge sa vizitam muntii Bucegi, vom urca pe Caraiaman si cu siguranta nu vom mai face imprudenta de anul trecut, cand am plecat pe jos. Nu mai suntem la fel de tineri ca odinioara, asa ca am facut nu patru sau cinci ore la coborare, ci opt ore. Noroc ca aveam lanterna si apa, altfel cred ca ar fi trebuit sa sunam la Salvamont. Totusi nu am vrut sa-i dam de munca prietenului Claudiu Vasilescu, a fost suficient ca l-am deranjat cu trei sau patru ani in urma, cand ne-a cules de la nici 20 de minute de Busteni.

Revelion 2016 Campina

Revelion 2016 pe Valea Prahovei in Municipiul Campina