Sunt câteva reguli nescrise sau mai bine spus un cod al bunelor maniere atunci când vine vorba despre vizitarea unui nou născut. Am putea spune că până la urmă un nou născut este și el un pui de om și nu prea contează când mergeți în vizită. Ei bine, contează iar motivele pentru care contează se află în rândurile următoare.

Nu spunem că trebuie să respectați tot ceea ce listăm în următoarele rânduri dar măcar așa nu va trebui să vă întrebați întotdeauna care este momentul ideal să mergeți să îl vizitați pe nou născut și pe părinții lui. 

Care sunt aspectele de care trebuie să ții cont când vizitezi un nou născut? 

În primul rând, vizita nu se face așa pe nepusă masă, că și așa vă aflați în zonă și măcar așa veți putea să vă țineți de cuvânt că ați fpcut și vizita asta. Dar este posibil să îi surprindeți nepregătiți, s-ar putea chiar ca părinții să doarmă sau să fie ora de alăptat și atunci o vizită la nou născut nu se va dovedi o idee chiar atât de bună. De asemenea, nu este indicat nici măcar să trimiteți un sms că sunteți în zonă întrucât părinții nu vor ști ce să facă mai întâi, să se pregatească pentru vizită sau să vadă ce este cu bebelușul.

În momentul în care ați stabilit data și ora la care veți face această vizită la nou născut, este bine să vă respectați cuvântul, să nu ajungeți nici mai devreme și nici mai târziu. Este posibil că dacă ajungeți mai devreme să prindeți părinții nepregătiți sau dacă ajungeți mai târziu să își ia gândul de la vizita dumneavoastră și atunci să își urmeze cursul treburilor de peste zi mai departe.

Atunci când ajungeți este bine ca primul lucru pe care îl faceți este să vă spălați pe mâini. Poate părea ciudat dar bebelușii încă se mai adaptează la noul mediu și niște microbi nu sunt deloc bine veniți. Când luați bebelușul în brațe trebuie să o faceți cu atenție așa cum v-a instruit mămica și nu îl puneți niciodată pe hainele cu care ați venit de afară. Echipați-vă cu un pled de bumbac și astfel vă veți asigura că micuțul nu va avea de suferit în urma microbilor. Dacă sunteți răcit atunci este mai bine să evitați să mergeți în vizită, explicați situația și stabiliți o nouă întâlnire în momentul în care a trecut pericolul. 

Frecvența vizitelor și recomandări pentru un timp petrecut în mod plăcut 

Vă spuneam că este bine să nu faceți vizite inopinate pentru că proaspeții părinți au și așa destule de făcut iar de multe ori numai pentru a coborî după o sticlă de suc să aibă cu ce să vă servească poate să fie un deranj prea mare. Și mai ales dacă faceți poze să nu folosiți blițul pentru că acest nou născut poate să orbească de la lumina puternică. Încă un lucru deosebit de important este ca în timpul vizitei să nu lansați sfaturi proaspeților părinți despre cum ar trebui să procedeze cu acest nou născut. Femeia este mai sensibila dupa nastere si parinţii primesc sfaturi destul oricum de la medici, de la părinți și trebuie să vă amintiți că până la urmă trebuie să fiți alături de ei și să îi mai scoateți din rutină.

Nu îi uitați pe proaspeții părinți și faceți o vizită o dată la două săptămâni, se vor bucura enorm și va fi o situație benefică pentru ambele părți.

Nou nascuti

Nou născuți – cel mai frumos dar pentru familie