Din seria iar gandesc ……
La un restaurant undeva in tara asta cu niste prieteni si prieteni de ai lor, stateam si admiram culorile toamnei.
La un moment dat unul din ei imi zise ce este realitatea si cum facem alegerile care ne schimba viata. Si pentru eram usor nedumerita a continuat cu un exemplu.
El: Uite tu esti o femeie, frumoasa, desteapta si te-ai gandit ca e timpul sa faci altceva decat pana acum.
Eu; ceva de genul
El: Pai am sa iti arat doua variante.
1 Aveai ceva bani si te-ai gandit la visul tau. O casuta cocheta intr-o zona linistita de munte. Aici sa stai sa scrii, sa pictezi, sa lucrezi cu copii, sa faci un pic de gradinarit, etc. Acum esti prinsa in acest proiect al tau, Oamenii nu pricep de ce te-ai inhamat la renovat, reabilitat, banii se duc si inca nu reusesti sa faci acele lucruri simple. Esti perfectionista si nu vrei fusareala. Te simti furata si pacalita Totul se misca atat de incet incat ai senzatia ca stai pe loc.

2. Varianta in care acceptai propunerea unui prieten de a locui cu el. casa mare gata facuta. Posibilitatea de a aranja atelierul pentru pictura, creatii, scris, etc. Iar banii pe care ii ai sa calatoresti, sa iti faci mici placeri. Scapai astfel de tot stresul in care esti acum.
Ramasesem muta. Ma uitam la el si ma gandeam la cat de usor poate gandi cineva despre altcineva. Cum pusese pe tapet doua variante de realitate si sunt sigura mai avea in traista cel putin una.
Eu: Minunat! Ma mut la tine, Casa e generoasa, treci pe aici cam de doua ori pe luna. Maine mergem la notar si imi transferi dreptul de proprietate pana mor.
El: De ce? Poti sta, nu te da nimeni afara.
Eu: Pana cand? Pana cand pot fi sigura ca intr-o zi nu imi vei spune “gata, am o iubita cu 30 de ani mai tanara si vrea sa locuim aici o perioada ca e stresata mititica”
El: eee acum, e posibil si asta!
Eu: Copii tai, pot oricand sa spuna ca e casa lor, iar eu sa ajung pe strada la o varsta la care nu mai am forta de a mai face ceva pentru mine.
El: si asta e posibil
Eu: Deci care este realitatea pe care sa o traiesc?
O amica care ascultase intervine si zice: Draga eu aleg varianta doi. Toata viata am facut si desfacut, macar o perioada sa stau la deagata!

Stateam apoi in sezlong cu fata care gradina intunecata, cu ochii pe cerul plin de stele. Un caine urla undeva departe intr-o curte. Greierii cantau, o cucuvaie isi striga jalea in noapte. Totul in jur e alandala intr-un santier care parca nu se mai termina. O pisica mare alba a sarit gardul de la vecini.
Doamene iti multumesc ca am ales prima varianta!