Prietenia cu beneficii !?!

Un termen/exprese/grup de cuvinte ce se tot vehiculeaza de ceva vreme. Ca definitie suna cam asa: suntem prieteni pentru ca avem unele beneficii unul de la celalat.

Acest gen de prieten cu beneficii l-am auzit prima data de la un amic venit de prin Spania.
Discutia a fost cam asa:
“- Cum adica?
– Tu esti insurat si departe de casa si ai o prietena cu care te intalnesti la intervale si faci sex, nu platesti insa ii oferi “minivacanta”.
– Aaa, dar si ea isi ia portia,deci si tu esti un beneficiu pentru ea, dar ea e mai avantajata, are si o portie de hormoni si minivacanta.
Mi-a zambit.
– Cam asa, dar nu te doare capul, Ea nu te vrea de barbat, tu nu o vrei de nevasta. Sti ca e doar cu tine, Amandoi raspundem prezent decateori ne solicitam in functie de program, Familia merge mai departe si nimeni nu e suparat.
– Pai bun. Dar daca ea are mai multi parteneri cu beneficii ca doar s-a dus sa faca bani si o masa data de tine, o alta de altul, casa oferita de altul si tot asa, plus serviciul, strange mai multi bani de trimis acasa, avantaj si familia.
– La asta nu m-am gandit, dar s-ar putea sa ai dreptate, am o amica care trimite tot salariul acasa.
– Pai?
– Da, stau mai multe intr-un apartament, merg la serviciu in ture, abia de se intalnesc, iar de se intampla sa fie toate acsa abia au loc in apartament ca sunt sase in doua camere. Si din cate stiu eu de la a mea toate au parteneri cubeneficii. Dar nu au timp mai de mai multi (zise el putin ingandurat). Si apoi sincer e bine asa.
– Bun si aici in tara nu va mai intalniti deloc?
– Nu, aici fiecare cand vine e cu familia, vacante, diverse de rezolvat. Plus ca nu se prea nimereste sa fim din acelasi oras, zona, etc.
– Bun si daca se intampla?
– Pai, asta e. Ne salutam, ne prezentam familia si pentru familie e o cunostinta de la munca. Nu avem tandreturi. Apoi la intoarcere nereluam relatia, de multe ori sa sti ca am venit si plecat cu acelasi avion. Sa sti ca eu am avut pana acum patru relatii din astea, ca m-am tot mutat si …..”

Da si uni si alti au avantaje. In discutie am observt ” a mea, a lui” cumva exista o apartenenta. poi un fel de siguranta si atasament. De ani de zile oamenii astia asa traiesc. Se sustin unii pe altii si reusesc sa fie departe de familii, si tot ce inseamna acasa. Se mai intampla ca raman impreuna si isi creaza alta familie si pleaca impreuna, familie care nu dureaza daca pleaca separat in alta parte.

Apoi am aflat ca de fapt acest gen de prietenie este in alte tari si intre conationali. Bun intreb eu si asta nu e tot amant/amanta. Nu mi s-a raspuns pentru ca nu sunt sentimente de iubire, nu sunt atasamente, este doar o necesitate.

Stau si ma intreb atunci, unde mai este sufletul? Chiar nu ti deloc la partenerul cu beneficii? E doar un contract tacit?

Poate ma lamuriti voi!

prietenie