M-am nascut in Valea Calugareasca acum peste 50 de ani, azi mai trec prin comuna cu peste 10 mii de locuitori doar odata pe an, cand vin sa-mi vad neamurile. Apoi imi continui drumul catre Arad, venind evident de la Husi, unde m-am stabilit de 10 ani. Cand am aflat in ce statdiu a ajuns singurul institut de cercetari vinicole din Romania, cel din comuna mea natala, am inteles ca am plecat prea aproape, trebuia d emult sa trec peste granita Romaniei.

Valea Calugareasca intre trecut, prezent si viitor – sperante sau vise desarte?

Nu stiu cum se poate ajunge la asa ceva, ma refer la distrugerea unicului institut de cercetare vinicola din Romania, ce s-a ales din cele 450 de hectare de vie ale institutului nu stiu, presimt ca au fost vandute, cedate, pentru ca acum sa importam vinuri si nu sa exportam la adevaratul nostru potential. Asa e viata, in curand o sa sestie despre Valea Calugareasca ca este lunga, ca desi avem cate doua benzi pe sens trebuie sa mergem cu 50 de km/h ca sa nu incasam amenda, in rest – liniste si pace!

Vasilica Neacsu este primarul PSD al localitatii, ma intreb ce ne poate zice despre dezastrul din comuna? Cautam pe internet o stire despre locul meu natal, ceva de bine sa zic asa, nu gasesti nimic, poate ca singurul lucru mai important este faptul ca inca gasesti la fiecare poarta vin de vanzare. Da, un vin bun dar care sta toata ziua la soare, in bidoane de plastic. Oare o fi ok asa? Nu stiu, dar macar la Ziua vinului a fost imbulzeala si anul acesta, deci inca mai rezistam pe meterezele “capitalismului” marca PSD.

Valea Calugareasca

Valea Calugareasca intre trecut, prezent si viitor