Din seria iar gandesc ………

Vad cum oamenii se tot duc in voluntariate. pe dealuri la sadit copaci, pe vai la pus arbusti, prin parcuri, pe la azile (de tot felul), pe la familii nevoiase.
Se strang lucruri, se da o bucata de paine, o carte o jucarie.
Cumva aduc o bucurie de o clipa.
Unii dintre ei se bucura, de obicei plang.
Plang ca acum au cateceva, plang ca repede se termina, plang cand vad ce arunca altii, plang ca nu au nevoie de lucrurile alea, ca au nevoie de altceva.
Oare s-au dus repetitv la acei oamenii si au urmarit ce se intampla mai departe?
I-au ajutat pe mai departe?
Este o intelepciune veche:
“Invata-l sa pescuiasca nu ii da pestele gata prins pentru ca si maine moare de foame”
Oamenii aceia au nevoie de ceva mai mult.

Eram la biserica intr-o zi si acolo erau multe femei nevoiase. am dat cateva pachete si am intrebat daca e vreo femeie care vrea sa castige ceva banuti si sa vina sa ma ajute in casa, curtea mica.
Sa nu credeti ca s-a inghesuit vreuna.
Ba le-am auzit si replici de genul: “of mai doamna, mata vrei sluga in casa” sau ” apai mai ghine stau acasa ca nu ma da nimeni afara”.
Nimeni nu m-a intrebat cati bani castiga, nimeni nu a zis cat din zi sa fie la mine, numeni nu a intrebat daca zi de zi.
Am avut un om la coasa si desi eram acolo el imi vindea iarba pe bere, ba mai si spunea ca are iarba multa. Apoi dupa ce a dat iarba si a primit berea a disparut vreo 3 ore, apoi se lasase seara si a vrut banii, ca de a cosit o zi intreaga desi nu au fost mai mult de 4 ore.
Un nene se vaita ca nu are unde munci. Ca are vreo 2500 de mp langa casa, dar ce sa faca cu ei. Ce ii da pamantul ala de mancare, bani, haine? Ca are o casa facuta ca lumea, dar nu are un ban. L-am intrebat ce stie sa faca si el a raspuns ” Mai bine stau si dorm decat sa ma duc sa fiu sluga.

SLUGA o tema ce o voi dezbate curand.
Ce este o sluga?

Afara ploua si ma uit in jur si ma bucur de tot si toate!

ecaterina-cristea