Nu stiu de ce in toata lumea se vand hamburgeri si nu chiftelute romanesti sau mititei, daca pana la urma avem cam acelasi produs, doar ca ale noastre romanesti sunt mai bune – parerea mea, evident. Daca vrem carne tocata, facem chiftele, daca vrem o aroma speciala alegem mititeii, deci parca avem exact ce ne trebuie, de ce sa cumparam un produs american cand avem unul autohton? Pentru chifla cu susan sau din snobism?

Hamburger, chiftele sau mititei de casa?

Hai sa vedem de ce avem nevoie ca sa preparam un hamurger – in ideea ca nu l-am cumparat de la supermarket. Carne tocata ( de obicei de vita, dar se poate face cam din orice fel de carne, mai putin de oaie 100% ). Mai avem nevoie de ceapa, patrunjel si oua. Nu vi se pare ca am ales exact reteta de chiftelute moldovenesti?

Tai ceapa maruntel si o calesti, o amesteci cu carnea tocata si cu ouale si patrunjelul taiat si el marunt. Faci chiftelele si le pui la gratar, lasi cat crezi tu ca e ok pentru gustul tau, nici prea crude dar nici prea arse. Gata hamburgerii, dar daca ma intrebi pe mine, eu zic ca ai preparat exacr chiftelutele romanesti! Poate ca ar trebui sa promovam cumva mancarea traditionala, sigur am reusi sa ne facem un renume cu mititei, sarmalute sau chiar chiftelele traditionale. Ne mai trebuie doar o retea de genul celei americane, tarancute imbracate cu ie si fota, un vinisor romanesc sau o socata si i-am dat gata pe americani! In plus am patrunde mai usor in tarile arabe, unde produsele americane nu sunt vazute chiar cu ochi buni! Te provoc sa-i gasesti un nume retelei de distributie, poate servim niste chefir, chestii din acestea traditionale romanesti dupa care-ti lasa gura apa!

Hamburgeri

Hamburger, chiftele sau mititei de casa?