Portalul Valea Prahovei face parte din reteaua de site-uri dedicate turismului din judetul Prahova si este afiliat 4Prahova.Info – site-ul de prezentare si stiri din judet. Ne vom stradui sa avem o lista cat mai completa cu oferte de cazare, cu trasee turistice si cu impresii de calatorie, o parte le vom scrie noi, o parte speram sa le scrie cititorii nostri, caci pana la urma pentru ei este facut acest portal. Speram sa fim gidul vostru pe Valea Prahovei, un ghid primitor si mai ales unul care sa va fie de folos.

Bun venit pe Valea Prahovei – portaul calatorului pasionat

M-am nascut acum peste jumatate de secol pe Valea Prahovei, am hoinarit prin toata Romania si prin Europa, insa nicaieri nu mi s-a parut mai frumos ca la mine in Muntii Bucegi. Recent ma intorceam dintr-o excursie la Budapesta, insa cand am ajuns la Predeal deja ma simteam acasa, iar cand am oprit in parcarea de la Sinaia, am zis: aici vreau sa traiesc si nu as pleca de pe Valea Prahovei nici obligat!

In Prahova avem doua municipii: Campina si Ploiesti si cateva orase – mai precis 12 orase sunt in Judetul Prahova. Azuga, Băicoi, Boldești-Scăeni, Breaza, Bușteni, Comarnic, Mizil, Plopeni, Sinaia, Slănic, Urlați si Vălenii de Munte. O parte din cele 12 orase din Judetul Prahova sunt statiuni de munte, unele mai cunoscute iar altele mai putin, Breaza este de exemplu orasul unde poti sa faci liceul militar, dar si orasul cu cel mai curat aer din Romania. Campina este orasul unde s-a construit prima rafinarie din Europa. Desi se spune ca de fapt in 1856 la Ploiesti a fost prima rafinarie din lume, iar rafinaria Steaua Română din Campina a fost construita abia in 1895. Indiferent cum privim insa lucrurile, tot in Prahova a luat fiinta prima rafinarie.

Turismul in judetul Prahova: cred ca nu mai este o noutate ca cei mai multi turisti vin in Romania pe Valea Prahovei, la Busteni, Sinaia sau mai nou la Azuga si Breaza. Inghesuiala mare, insa partiile de schi de aici nu duc niciodata lipsa de turisti. Daca vreti sa aflati mai multe va invit pe FaceBook pe pagina 365 locuri Klumea, unde puteti dovedi si voi cat de frumoasa este Valea Prahovei. Iar pentru cei ce vor sa publice anunturi gratuite pentru judetul nostru, avem pagina Prahova Info! Deasemenea avem si cateva pagini pentru orasul Campina, insa despre toate astea intr-un articol viitor!

Portal Valea Prahovei

Bun venit pe Valea Prahovei – portaul calatorului pasionat