Cred ca stim cu totii celebrele cuvinte: “pe-un picior de plai pe-o gura de Rai” din Miorita, dar ceea ce putina lume stie este ca acest loc exista cu adevarat, in Muntii Bucegi – pe Caraiman la Sfinx. Cercetatorii spun ca aici se intampla fenomene ciudate, de la anomalii energetice si magnetice pana la aparitia curcubeului in plina zi cu soare. Indiferent daca se sustin sau nu stiintific aceste observatii, ceea ce este absolut sigur este faptul ca aici de cate ori mergi, nu simti oboseala.

Pe-un picior de plai pe-o gura de Rai chiar exista in Munctii Bucegi

Explicatia teoretica a acestor anomalii energetice pare sa fie relieful, astfel se poate observa un triunghi perfect format de cele trei varfuri: Omu, Caraiman si Batrana. Ceea ce s emai stie cu exactitate est efaptul ca aceste zone au fost cercetate cu inters de catre specialisti, insa informatiile scapa atat de rar incat putina lume a auzit despre aceste fenomene naturale. O pot spune si eu din propria experienta, de obicei urc cu greu treptele de la bloc pana la etajul patru, insa de cate ori ajung pe platoul din Bucegi, oboseala parca dispare, indifrent ca merg o zi intreaga.

Evident ca nu cred de legatura dintre lumi, nu am cum sa cred intr-o poarta energetica ce leaga Pamantul si Cerul, dar ceva este cu siguranta. Exista si o denumire stiintifica a fenomenului, acceptata de toti specialistii: anomalie magnetica atipica, iar efectele asupra organismului uman sunt si ele deja acceptate in lumea stiintifica. Explicatia? NU exista inca!

Orice geofizician ajunge la un moment dat sa studieze fenomenul, se fac masuratori si se incearca explicatii, insa Valea Prahovei, sau mai bine zis Muntii Bucegi nu vor parca sa-si dezvaluie inca secretele. Multi cred ca acele structuri cum sunt Babele sunt sursa de energie, eu nu prea cred insa cred cu tarie ca iti face bine sa urci pe platoul muntilor Bucegi macar odata la cativa ani. Petrece o zi in aer liber, sub soarele de munte si vei vedea ca te simti mai bine. Multi cred ca te vindeci de boli, eu zic ca starea de bine cu siguranta te ajuta sa treci mai usor peste ele.

Sfinxul-Bucegi-Caraiman

Pe-un picior de plai pe-o gura de Rai chiar exista in Munctii Bucegi