Daca vrei sa te distrezi pe Valea Prahovei iti propun sa faci o oprire pe Caraiman, pauza de masa pe platoul Bucegilor. Recomand traseul pe jos, insa cine nu se simte in stare poate incerca urcarea sau coborarea prin forte proprii si un drum cu telecabina. Eu insa prefer ambele drumuri pe jos, e superb si face bine pentru sanatate, stiti cum se zice. Iar cand ajungi sus ai platoul Bucegilor la dispozitie, daca timpul iti permite poti urca si la Crucea de pe Caraiman.

O excursie pe Caraiman cu familia si prietenii pe Valea Prahovei

Cred ca odata la maxim patru ani eu urc cu familia pe Caraiman, a devenit un fel de traditie. Totusi asta se intampla doar vara, pentru ca e ziua mai lunga si oricum iarna chiar daca mergem tot pe Valea Prahovei mergem la Sinaia la schi. Insa daca vrei sa simti cu adevarat aerul de munte de primavara devreme si pana toamna tarziu, recomand cu caldura Busteniul. Insa daca urcati sau coborati pe jos, indiferent de traseu nu uitati sa luati apa cu voi, lumina si telefon. Sa nu patiti ca noi, acum trei ani cand am ajuns la poalele Muntilor Bucegi pe inserat si daca nu aveam o lanterna cu noi, apa si ceva de mancare, cred ca ramaneam sa innoptam cu ursii.

Cinstit sa fiu, desi se spune ca la Sinaia ursii isi fac de cap, la Busteni nu am vazut in 50 de ani niciunul. Nu e timpul trecut, dar sa speram ca nu avem ghinionul asta niciodata, iar voi stati linistiti, salvamontul bate cararile de munte destul de des. Aveti grija si la urcatul pana la Crucea de pe Caraiman, poteca este ingusta si este periculos, nu faceti glume, lasati asta pentru focul de tabara sau pentru alta ocazie. In speranta ca va-m incitat la drumetie, asteptam si povestile voastre din excursie!

Excursie pe Caraiman

O excursie pe Caraiman cu familia si prietenii pe Valea Prahovei