Daca tot ajungi pe Valea Prahovei si esti la Campina, eu zic sa incerci sa ajungi pe Valea Doftanei si sa vezi barajul de la Paltinu. Am inteles ca s-au amenajat in apropiere si cateva locuri pentru camping, eu merg cu masina mea de 7 locuri, scot scaunele din spate si am o satea facuta special in forma masinii, dorm ca un bebeleus. Chiar daca sunt la nici 15 kilometri distanta de barajul de la Paltinu, cateva zile in aer liber nu se pot descrie. Mergeti macar odata, o sa vedeti ca apa e de un albastru incredibil, aerul e curat si nu te deranjeaza nimeni!

O excursie la barajul Paltinu cu familia si prietenii

Doftana este unul dintre cele doua rauri ce inconjoara orasul Campina, unul la est si unul la vest, iar barajul de la Paltinu este o constructie importanta pentru zona Valea Doftanei, atat pentru faptul ca ofera apa potabila unei zone destul de mari, dar si pentru ca barajul de acumulare este o constructie ce atrage destul de multi turisti. Are o inaltime impresionanta, 108 metri – constructie inceputa in anul 1968 si terminata in 1971, iar apa potabila asigura chiar si municipiul Ploiesti.

O s ava intrebati ce este cu palnia aceea din fata barajului, ei bine ea asigura barajul in cazul debitelor foarte mari, desi situatiile sunt destul de rare in zona. Tin minte ca in copilarie imi doream o casa pe malul lacului, insa nu a fost sa fie. Iar ca sa inchei intr-o nota optimista pentru iubitorii de branzeturi, nu uitati ca pe Valea Doftanei se face renumita “cascavea” de Prahova, pe care o gasiti doar aici, nu se vinde in magazine, dar este un deliciu. Cine a gustat odata, stie despre ce vorbesc.

Barajul Paltinu

O excursie la barajul Paltinu cu familia si prietenii