Serghei Andreiev este ambasadorul Rusiei in Polonia si recent ne-a explicat viziunea tarii sale – sau mai corect a guvernului rus despre democratie si libertate. El a incercat sa ne convinga ca de fapt al doilea razboi mondial s-a declansat datorita Poloniei. Mai mult, faptul ca in 1939 Rusia a ocupat jumatatea estica a Poloniei este un lucru normal, la fel cum azi este normal ca a ocupat Crimeea si estul Ucrainei. De ce? Pentru ca asa le este lor bine!  Daca o spuneau la ei la Kremlin nu era decat o confirmare a faptului ca rusii te pot ocupa cand vor ei, doar pentru ca asa le este natia, dar sa o faci in tara unde esti primit ca ambasador, parca spune deja mult mai multe!

Serghei Andreiev si viziunea Rusiei despre Europa

Serghei Andreiev a explicat in sfarsit cum vede Rusia si administratia Putin lumea, tot ce le trebuie rusilor se poate lua cu arma in mana, apoi tot tu esti vinovat, ca te-ai nascut in calea lor! Cred ca faptul ca azi facem parte din NATO si din Uniunea Europeana este cel mai bun lucru care se putea intampla Romaniei, altfel am fi fost si azi la discretia tarului de la Kremlin.

Cine mai poate avea incredere in rusi cand ei scot tap ispasitor Polonia pentru inceperea celui de-al doilea razboi mondial si ne explica cum ei au dreptul de a ocupa orice tara pentru a dormi ei linistiti – ca noi nu mai avem liniste si libertate nu e o mare problema! Concluzia: vrei sa ai probleme? Stai in calea rusilor, nu vrei sa le ai – vezi cum reusesti sa scapi de influenta lor!

Nu stiu ce mai asteapta Polonia ca sa ia o atitudine mai radicala fata de Rusia, de ce nu isi canalizeaza eforturile pentru a uni Europa importiva celui mai mare dusman al ei ( Europei ) – Rusia! Daca nu vom reusi sa ne unim eforturile pentru a scapa de ei pe continent, vom suporta consecintele veacuri la rand. De noi depinde sa scapam odata de ciuma rosie de la est!

Serghei Andreiev

Serghei Andreiev si viziunea Rusiei despre Europa