Fara a avea pretentia ca ceea ce discutam aici are baze reale, totusi deja presa scrie despre modul in care Kluaus Iohannis a reusit sa stranga o avere destul de impresioananta pentru un simplu profesor. Nu as fi scris despre asta daca nu as fi urmarit interviurile actualului presedinte, in care ne explica ca a facut avere din meditatii. Daca insa ceea ce scriu acum ziarele este adevarat, rezulta ca de fapt banii au provenit ca urmare a unei retrocedari “dubioase”.

Kluaus Iohannis si retrocedarile din municipiul Sibiu

Deci despre ce este vorba? Despre un imobil din centul istoric al municipiului Sibiu, retrocedat familiei lui Klaus Iohannis si familiei Baștea. Fara a mai despica firul in patru, pentru ca cei interesati pot gasi detalii pe portalul e4RO – din documente rezulta faptul ca actele pe baza carora familia lui Klaus Iohannis a devenit proprietar au fost anulate irevocabil in data de 30 iunie 2005.

30 Iunie 2005 – Curtea de Apel Brașov confirmă verdictul pronunțat pe 1 februarie de Tribunalului Brașov, în procesul Wagner versus Iohannis.
Magistrații anulează, în mod irevocabil, certificatul de moștenitor din 1999.
Suplimentar, dispun radierea lui Ioan Baștea, Carmen Iohannis și Georgeta Lăzurca din cartea funciară a casei de pe Strada Gheorghe Magheru nr. 35.

Deci ca sa concluzinonam: Klaus Iohannis nu a facut avere din meditatii sau inchirierea unor apartamente ci din inchirierea unui spatiu comercial catre o banca, in centrul istoric al Sibiului. Ciudat este faptul ca personajul cheie al acestei dispute, este deja condamnat definitiv – cu susperndare, parca tot ce este legat de politic, este mai mult suspendat decat aplicat – insa documentele falsificate care au stat la baza condamnarii lui, isi fac inca efectul.

Secretarul comunei Porumbacu de Jos este condamnat de Tribunalul Sibiu la un an de închisoare cu suspendare, pentru neglijență în serviciu – în cazul emiterii celor două adeverințe false.

Neglijenta in serviciu sau fals voit? Intreb pentru ca i s-a cerut de doua ori sa decida acelasi lucru, iar daca prima data a fost naiv, neglijent, a doua oara se stia de procese si deci ar fi trebuit sa stie ce semneaza. Oricum este clar, avem un condamnat, care a falsificat acte de care Iohannis inca se foloseste desi sunt false. Mai interesant este ca desi cea mai mare parte a proceselor s-au terminat si este aproape evident ca Iohannis nu este proprietar al imobilelor inchiriate, el totusi incaseaza chirie. Ciudata poveste si as vrea sa-i vad deznodamnatul. Inteleg ca pana azi avem un singur presedinte care nu are sanse sa ajunga la inchisoare: Emil Constantinescu!

Klaus Iohannis

Kluaus Iohannis si retrocedarile din municipiul Sibiu